Specialisatie: servicelogistiek

Dick is een ervaren specialist op het brede gebied van de logistiek. Daarbinnen heeft hij zich met name gespecialiseerd in de logistieke processen van serviceorganisaties en productieorganisaties.

Dick is gespecialiseerd in het hele proces van (assortiment)beheer, opslag en distributie van onderdelen (spare parts) in serviceorganisaties. Op het moment dat de klant erom vraagt of een probleem heeft, moet de servicemonteur binnen de afgesproken tijd op locatie kunnen zijn met de juiste onderdelen binnen handbereik. De organisatie, systemen, het assortiment en de voorraad in de keten (magazijn, werkplaats, servicebus) moet daar perfect op aansluiten.
Dat is de uitdaging in serviceorganisaties. Dick zorgt ervoor dat in dat proces elk onderdeel op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar is en gebruikte en defecte onderdelen op de juiste manier afgevoerd en gerepareerd worden. Hij onderzoekt de hele supply chain: van goede afspraken met leveranciers tot het beheren van assortiment en voorraad in magazijn, werkplaats én bus, zodat de organisatie de service kan verlenen die de klant verwacht. Dat heeft hij bij veel bedrijven mogen doen, zoals Nefit, Kuiken (SMT), Jenbacher (GE), IHC, NS of Woningcoöperatie Maasland.