Dick van TeeffelenAl van jongs af aan is Dick van Teeffelen bezig met techniek, vooral in combinatie met beweging en verplaatsing. Ingewikkelde vraagstukken doorgronden en oplossen, dat is wat Dick graag doet. Hij kijkt altijd verder dan de vraag die hem gesteld wordt. Hij verdiept zich in het hele proces rondom het vraagstuk en richt zijn aandacht niet alleen op processen, middelen en (technische) oplossingen, maar juist ook op de mensen die te maken hebben met het vraagstuk en de oplossing. Al tijdens zijn studie zag Dick dat dit alles samenkomt in het logistieke vak. Dat was voor hem dan ook een logische keus.

Samenwerking

Dick optimaliseert, transformeert, reorganiseert en structureert het logistieke proces; de hele keten van zand tot klant. Dat kan alleen als er sprake is van een goede samenwerking in de hele logistieke supply chain, tussen verschillende mensen in alle fases van het proces. Dick stimuleert en optimaliseert de samenwerking tussen al die mensen, zodat zij hun werk goed, veilig en met plezier kunnen doen. Dick zorgt ervoor dat hij weet wat er speelt, is toegankelijk en beweegt zich gemakkelijk tussen alle lagen in een organisatie, van monteur tot manager.

Bruggenbouwer

Klanten noemen Dick een bruggenbouwer die in alle omstandigheden de rust bewaart. Zelf zegt hij daarover: “Het maakt me niet uit wie ik voor me heb, de directeur, de monteur of de productiemedewerker. We moeten allemaal met elkaar samenwerken binnen onze eigen taken en verantwoordelijkheden. Ik stippel de route uit en navigeer iedereen door het proces, zodat we samen op een goede manier aan de slag kunnen.”

Na het werk

Als zijn werkdag erop zit, ademt Dick nog steeds logistiek en techniek. Vanuit Swoltec bouwt en verhuurt hij geluidsapparatuur, GPS tracking, videosystemen én zichzelf voor een vlekkeloos proces van beeld en geluid bij evenementen. Met Sportvolgen.nl zet hij zijn logistieke talent in voor ‘zijn’ sport: sloeproeien. Door GPS trackers en camera’s op sloepen te plaatsen, maakt Dick de sport zichtbaarder via de website, social media of op beeldschermen bij start en finish.